Eveniment

INTERVIU Ion Cristoiu: Să te ferească Dumnezeu de un Iohannis scos din sărite de o slugă

INTERVIU Ion Cristoiu: Să te ferească Dumnezeu de un...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

09.07.2018, 19:02 668

Ion Cristoiu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că preşedintele Iohannis, "cu sau fără ştiinţa lui, a profitat de spaima occidentalilor faţă de o criză politică declanşată de o posibilă suspendare şi a ales răul cel mai mic". Jurnalistul vorbeşte despre un moment din 2012 şi dă detalii, necunoscute până acum, despre implicarea unui oficial american în medierea dintre părţi, cu ocazia referendumului de suspendare a preşedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu.

"Trebuie să purcedem de urgenţă la o analiză obiectivă a aberaţiei prin care în România a ajuns ca un simplu procuror adjunct al Parchetului General să devină stat în stat şi să fie mai greu de demis decât Nicolae Ceauşescu", spune Ion Cristoiu.

Acesta comentează şi anunţul privind revocarea, făcut de purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei în locul lui Klaus Iohannis, considerând că în acest fel şeful statului a vrut să transmită un mesaj: "Faptul că nu a demisionat (n.r.: Laura Codruţa Kovesi), l-a scos din sărite pe Iohannis şi să te ferească Dumnezeu de un Iohannis scos din sărite de o slugă, eu aşa interpretez gestul".

Citiţi interviul integral pe Mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO