Eveniment

Interviu ZF. Jaroslaw Jaworski, Central Europe CEO, Coface: Polarizarea mediului de business din România îl face mai puţin vulnerabil în caz de criză

Interviu ZF. Jaroslaw Jaworski, Central Europe CEO, Coface: Polarizarea mediului de business din România îl face mai puţin vulnerabil în caz de criză

Jaroslaw Jaworski, Central Europe CEO, Coface: Punctele forte ale mediului de business din România includ transparenţa informaţiilor financiare, măsurile de colectare şi protecţie a creditorilor, precum şi mediul comercial favorabil.

Autor: Răzvan Botea

22.10.2021, 09:00 126

♦ Insolvenţele „ascunse“ se vor manifesta cu întârziere ♦ Momentul exact este dificil de estimat, dar, fără îndoială, unele companii au reuşit să îşi continue activitatea numai datorită măsurilor de sprijin.

Primele 1.000 de companii din România ca cifră de afaceri deţin aproape jumătate din business. În total, în România sunt active circa 500.000 de companii. Jaroslaw Jaworski, Central Europe CEO al Coface, a spus, în cadrul unui interviu acordat în exclu­sivitate Ziarului Financiar, că această polarizare a businessului din România îl face mai puţin vulnerabil la crize, deoarece firmele mari sunt, de obicei, mai bine pregătite pentru crize.

„O astfel de polarizare face ca sectorul afacerilor să fie într-un fel mai puţin vulnerabil, deoarece companiile mai mari sunt de obicei mai bine pregătite pentru contracţia economică sau financiară. Cu toate acestea, depinde foarte mult de situaţia particulară a acestor companii“, a spus Jaroslaw Jaworski.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO