Eveniment

Întoarcerea la origini: Liberty a devenit sponsor oficial al Oţelului Galaţi, echipă fondată acum 60 de ani pentru combinatul de la Galaţi. Campioană a României în 2011, Oţelul a promovat recent în liga a doua

Întoarcerea la origini: Liberty a devenit sponsor...

Autor: Răzvan Botea

03.08.2022, 15:37 525

Liberty Galaţi, fostul combinat Sidex Galaţi, a devenit sponsor oficial al clubului de fotbal Oţelul Galaţi. Echipa, care a jucat vreme de mai bine de 27 de ani în Liga 1 de fotbal a României, are un campionat câştigat în 2011 şi o supercupă a României tot în 2011.

„Suntem mândri să susţinem cea mai iubită echipă din regiunea Galaţi. Liberty este onorat sa facă parte din trecutul şi viitorul echipei Otelul Galaţi. Clubul are o istorie de succes şi este susţinută de suporteri înfocaţi, mulţi dintre ei colegii noştri, de aceea susţinem clubul şi comunitatea. Din fericire, am fost prezent la finala victorioasă din sezonul trecut şi am fost impresionat de atmosfera de pe stadion, de emoţiile comunităţii, de numărul familiilor cu copii prezenţi la meci şi de pasiunea fanilor conduşi de The Steel Boys”, a spus Ajay Aggarwal, preşedintele Liberty Steel Group Europe şi Chairman of the Board Liberty Galaţi.

Oţelul Galaţi este una dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal din România, cu performanţe atât pe plan local, cât şi pe plan european.

În prezent evoluează în Liga a doua, alături de echipe altădată mari din fotbalul românesc: Dinamo Bucureşti, FC Braşov sau Poli Timişoara. Oţelul însă este în acest moment pe o traiectorie ascendentă, pentru că a promovat recent în Liga a doua, în vreme ce, de exemplu, Dinamo, a retrogradat recent din prima ligă.

Fondată în 1964 ca echipa combinatului siderurgic de la Galaţi, a intrat în prima ligă în 1986. În 2011 a reuşit să câştige campionatul românesc, după victoria cu FC Timişoara. În 2016, din cauza problemelor financiare, echipa s-a desfiinţat, dar suporterii clubului au înfiinţat Asociaţia Suporter Club Oţelul Galaţi, cu care au putut participa la meciurile din Liga a patra de fotbal. În primul sezon, echipa a promovat în liga a treia şi, în sezonul 2021-2022, a promovat în liga a doua. Echipa este antrenată de Dorinel Munteanu. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO