Eveniment

Întrebările dramei Ekeng/Dinamo: Ambulanţa privată Puls era echipată cu defibrilator? Medicul era specialist în medicină de urgenţă?

Întrebările dramei Ekeng/Dinamo: Ambulanţa privată...
09.05.2016, 00:05 433

În drama fotbalistului camerunez Patrick Ekeng, 26 ani, care s-a prăbuşit fără suflare la meciul de vineri seară Dinamo – Viitorul desfăşurat pe stadionul Dinamo din Bucureşti şi nu a mai putut fi resuscitat, cele mai importante întrebări sunt dacă ambulanţa privată Puls era echipată cu defibrilator şi dacă medicul din ambulanţă era specialist în medicina de urgenţă, aşa cum prevede legea.

Ekeng a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din imediata apropiere a stadionului Dinamo, dar nu a mai putut fi resuscitat.

Medicii de la Floreasca au arătat că resuscitarea ar fi trebuit făcută imediat ce jucătorul a căzut fără suflare pe teren.

Conform Prosport, care citează reprezentanţi ai PULS Medica, ambulanţa ar fi echipată cu defibrilator, un echipament complex destinat salvării pacienţilor care suferă un atac de cord, dar nu este clar de ce nu a fost folosit. De asemenea, nu este clar dacă medicul de pe ambulanţă este specialist în medicina de urgenţă.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ambulanţa PULS aparţine firmei PULS Medica SRL, un furnizor privat de servicii de sănătate care deţine 3 clinici în Bucureşti şi un serviciu de ambulanţă privat cu 10 maşini. O consultaţie de urgenţă la domiciliu costă 299 de lei.

PULS Medica a avut în 2014 o cifră de afaceri de 6,9 milioane de lei şi pierderi de 87.000 de lei, la 114 angajaţi. Compania este deţinută de medicii Adina şi Laurenţiu Luca.

Vineri seara, 06.05.2016, la ora 23:25, la Spitalul Floreasca s-a produs decesul jucătorului de fotbal Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă la spital, după ce s-a prăbuşit pe gazon, în timpul unui meci de fotbal desfăşurat pe Stadionul Dinamo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO