Eveniment

Invazia ruşilor va reduce economia Ucrainei la jumătate

Războiul din Ucraina

 Invazia ruşilor va reduce economia Ucrainei la jumătate

Autor: Ramona Cornea

12.04.2022, 00:07 136

► Banca Mondială a avertizat că economia Ucrainei se va micşora la jumătate în acest an din cauza invaziei ruse. Într-o actualizare economică a regiunii, Banca Mondială a declarat că se aşteaptă ca economia Ucrainei să scadă cu aproximativ 45,1% în acest an, „deşi amploarea contracţiei va depinde de durata şi intensitatea războiului“, scrie CNN.

► De asemenea, Banca Mondială a modificat prognoza de creştere economică pentru România la 1,9% pentru acest an, de la estimarea din ianuarie de 4,3%, conform unui raport care analizează efectele războiului din Ucraina asupra economiilor Europei de Est.

► Săptămânile întregi de bombardament rusesc au lăsat în urmă „zeci de mii de morţi“ în oraşul-port Mariupol, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

► Bombardamentele din partea forţelor armate ruse în regiunile Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei au continuat luni, potrivit unui raport al Ministerului Apărării din Regatul Unit, citat de CNN.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO