Eveniment

Cea mai bună apă din România va curge la robinet în staţiunile de pe litoral. Investiţia va depăşi 60 de milioane de euro

Cea mai bună apă din România va curge la robinet în...

Autor: Mediafax

26.04.2018, 11:48 559

Directorul general al RAJA Constanţa, Felix Stroe, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, investiţiile ce urmează a fi derulate de companie în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020, ce prevede, între alte obiective, extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi de canalizare, construirea şi modernizarea staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare, creşterea calităţii serviciilor publice de apă şi canalizare.

„Am depus aplicaţia financiară pentru Programul Operaţional de Investiţii Mari. Valoarea totală a acestui program depăşeşte 650 de milioane de euro. Şi cu siguranţă vom face absorbţia de 100 la sută”, a spus Stroe, precizând că acest program a fost apreciat de Jaspers, consultantul angajat de UE pentru proiectele de mediu din România, ca „fiind cel mai mare de specialitate făcut vreodată în Uniunea Europeană”.

Toate staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre vor avea apă de cea mai bună calitate, în urma unui proiect pe fonduri europene în valoare de circa 60 de milioane de euro care prevede realizarea unei conducte de 145 de km, care să lege Medgidia de Limanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO