Eveniment

Investiţii de 7,5 mil. lei în laboratoare de cercetare ale mai multor companii printr-o schemă de ajutor de stat. Ministerul Economiei a publicat primele rezultate ale beneficiarilor schemei de ajutor de stat pentru competitivitate, cu buget total de 30 mil. lei

Florin Spătaru, ministrul economiei:
Companiile vor folosi aceşti bani pentru creşterea competitivităţii. Fie că aceşti bani se vor duce în laboratoare care vor ajuta creşterea calităţii produselor pe care le vor furniza, sau că vorbim de implementarea unui sistem de management al calităţii, schemele de ajutor de stat de la Ministerul Economiei se vor găsi în economia reală.

Florin Spătaru, ministrul economiei: Companiile vor folosi aceşti bani pentru creşterea competitivităţii. Fie că aceşti bani se vor duce în laboratoare care vor ajuta creşterea calităţii produselor pe care le vor furniza, sau că vorbim de implementarea unui sistem de management al calităţii, schemele de ajutor de stat de la Ministerul Economiei se vor găsi în economia reală.

Autor: Răzvan Botea

01.03.2023, 09:00 205

Vor fi finanţate investiţii de 7,5 mil. lei în cercetare în cadrul companiilor.

Companii româneşti precum Softronic din Craiova şi Electroalfa din Botoşani, dar şi multinaţionale ca Schaeffler din Braşov vor investi 7,5 mil. lei în cercetare pentru propriile companii, prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate, derulată de Ministerul Economiei. Companiile trebuie să vină cu jumătate din investiţie, iar restul este asigurat de granturi din bugetul de stat.

„Companiile vor folosi aceşti bani pentru creşterea competitivităţii. Fie că aceşti bani se vor duce în laboratoare care vor ajuta creşterea calităţii produselor pe care le vor furniza, sau că vorbim de implementarea unui sistem de management al calităţii, schemele de ajutor de stat de la Ministerul Economiei se vor găsi în economia reală”,  a spus în cadrul unei conferinţe de presă ministrul economiei Florin Spătaru.

Până în acest moment au fost semnate finanţări pentru şase companii: Softronic Craiova, Electroalfa Botoşani, Class Tex Satu Mare, Fiterman Pharma din Iaşi, Aerostar Bacău şi Scheffler România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO