Eveniment

Investiţii de 10 mil. euro ale Continental pentru protecţia mediului în zona Timiş

Investiţii de 10 mil. euro ale  Continental pentru...

Autor: Adina Oşan, De La Dan Lungu Si Liliana Iedu

04.06.2015, 00:01 178

Fabrica de anvelope Continental din Timişoara a investit 10,5 mil. euro într-un sistem de reducere a mirosurilor emanate în procesul de producţie, testele pilot ale acestui sistem durând aproximativ un an şi jumătate.

Reprezentanţii fabricii de anvelope Continental de la Timişoara au prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, un sistem de reducere a mirosurilor emanate în procesul de producţie.

Investiţia totală se ridică la 10,5 milioane de euro, iar miercuri a fost finalizată prima etapă a proiectului.

Continental a realizat teste pilot ale acestui sistem, începând din luna decembrie 2013.

"Continuăm strategia de dezvoltare durabilă cu focus pe eficienţă şi productivitate, în aceeaşi măsură axându-ne şi pe protecţia mediului înconjurător", a explicat Klaus Ohlwein, directorul Continental Anvelope Timişoara.

Principiul de operare al sistemului "Oxidare Non-Termică - Tehnologie cu Plasmă Rece (oxigen activ)" constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul şi apa din aer în radicali de oxigen. Se produce astfel o reacţie de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producţie, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor.

Continental urmează să instaleze în aria de Mixing un echipament denumit "Oxidare Termică Regenerativă", care va distruge compuşii organici volatili apăruţi în cadrul procesului de producţie prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

La eveniment a fost prezent şi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, care şi-a manifestat încrederea că, până la finalul acestui an, în zona de nord a oraşului, unde este amplasată fabrica, nu se va mai simţi miros neplăcut de la anvelope.

"Continental şi-a asumat, în urmă cu un an, să găsească soluţia pentru confortul cetăţenilor. Sper că până în luna noiembrie a acestui an întreaga firmă să se bucure de aceste filtre. Primul a fost deja montat şi sunt sigur că va îmbunătăţi viaţa tuturor. Vă asigur de bunele intenţii ale administraţiei judeţene", a declarat Dogariu.

În cei aproape 15 ani de producţie de anvelope în Timişoara, Continental a investit peste 370 de milioane de euro în fabrica din Timişoara şi a creat peste 2.300 de locuri de muncă.

Continental Anvelope Timişoara a livrat, până în prezent, peste 150 milioane de anvelope clienţilor săi din Europa şi din întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO