Eveniment

Investiţiile scad în Ungaria

Investiţiile scad în Ungaria

Autor: CătăIina Apostoiu

31.05.2016, 00:00 6015

Investiţiile din Ungaria au scăzut cu 9,6% în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate recent de Biroul Central de Statistică (KHS) al ţării, citate de Portfolio.hu.

Declinul s-a datorat în principal finalizării proiectelor de dezvoltare finanţate din surse UE. În sectoarele mai puţin afectate, cum ar fi cel al utilajelor şi echipamentelor, cât şi în sectorul manufacturier, declinul a fost mai puţin pronunţat.

MScăderea semificativă nu este surprinzătoare, având în vedere că datele privitoare la PIB privind primul trimestru sugerau deja că fluxul în scădere al fondurilor europene a avut un impact negativ major asupra investiţiilor.

Scăderea de 9,6% a investiţiilor este a doua cea mai pronunţată din anul 2000. Biroul de statistică anunţa o prăbuşire de 11% a investiţiilor în 2009, în mijlocul crizei financiare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO