Eveniment

Investitorii din industria hotelieră şi de turism cer guvernului amânarea ratelor la bănci pe o perioadă de 18 luni, faţă de 9 cât este acum

Investitorii din industria hotelieră şi de turism cer...
03.02.2021, 18:16 199

Mohammad Murad a solicitat miercuri guvernului o serie de măsuri de sprijin pentru turism şi hoteluri, având în vedere pierderile de anul trecut . El a cerut ca amânarea ratelor la bancă să fie extinsă la o perioadă de 18 luni, faţă de 9 luni cât este perioada maximă aprobată de guvern.

”Industria hotelieră şi HoReCa nu a mai avut această situaţie de 50 de ani. Pierderile până acum constatate sunt peste 7 mld. euro la nivel de industrie hotelieră, restaurante şi hoteluri. Vorbim de 7 mld. euro care erau sumele încasate în 2019 şi impozitul aferent acelor sume era calculat de noi la peste 1,5 mld. euro”, a spus Mohammad Murad într-o conferinţă de presă. 

Mohammad Murad s-a declarat nemulţumit de modul în care guvernul Orban a gestionat situaţia din pandemie, susţinând că sprijinul promis în repetate rânduri de premier nu a apărut, iar măsurile concrete au rămas la nivel de declaraţii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO