Eveniment

Investitorii francezi: Epoca forţei de muncă low-cost a României trebuie să apună

Investitorii francezi: Epoca forţei de muncă low-cost a...

Autor: Adelina Mihai

08.05.2015, 00:07 3051

Dezvoltarea economică a Ro­mâ­­niei nu se mai poate baza doar pe forţa de muncă ieftină, iar modelul low-cost poate fi transformat în unul inovativ şi competitiv dacă statul vrea să ajute, prin paşi mărunţi, la îmbunătăţirea cadrului în care investitorii fac afaceri, spun experţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agri­cultură Franceze din Ro­mânia (CCIFER).

„România are nevoie urgent de un sistem de formare profesională, iar una dintre propunerile noastre vizează finanţarea unor programe de formare tehnice şi profesionale de către întreprinderi, iar acestea să beneficieze de anumite deduceri fiscale în ceea ce priveşte costurile destinate în acest scop. Un astfel de sistem funcţionează în Franţa de mai bine de zece ani“, a spus Eric Faidy, preşedintele CCIFER şi şeful regional al producătorului de anvelope Michelin.

Faidy, prezent la un eveniment de lansare a unor propuneri realizate de investitorii francezi pentru sporirea competitivităţii Ro­mâniei, şi-a început discursul povestind cum şi-a adaptat un producător de textile modelul de business după ce costurile au crescut, trecând de la producţia de articole de îmbrăcăminte low-cost la producţia de perdele exportate în Germania. Cel mai interesant este că investitorii străini „trasează“ astfel de direcţii României, pe când autorităţile nu se gândesc la astfel de strategii, ci mizează pe atragerea investiţiilor ca urmare a forţei de muncă ieftine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO