Eveniment

Investitorii francezi iniţiază un program de stagii de practică pentru studenţi după ce tinerii n-au avut unde să facă practică în pandemie

Investitorii francezi iniţiază un program de stagii de...

Autor: Florentina Niţu

12.05.2022, 08:30 247

Un program de stagii de practică sau internship ar trebui să cuprindă convenţia de stagiu sau contractul de muncă, să aibă obiective clare de formare şi încadrare, raport de stagiu şi durata de stagiu limită.

Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România (CCIFER) iniţiază un program de stagii de practică sau internship după modelul francez în România, în parteneriat cu universităţile locale, pentru inserarea tinerilor pe piaţa muncii şi valorificarea potenţialului lor. Astfel, grupul de lucru de resurse umane al CCIFER a făcut un cadru normativ şi fiscal pentru o orientare profesională eficientă.

„Legea internshipului este aplicată insuficient în România, în primul rând pentru că există o foarte mare confuzie între stagiile de practică şi internship. Sunt două moduri de organizare diferite, inserate diferit în parcursul profesional şi faptul că există două legi diferite şi niciuna nu răspunde nevoilor unei companii face ca până la urmă niciuna să nu fie aplicată la nivelul optim”, a spus Adriana Record, director executiv al CCIFER.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO