Eveniment

Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi: Avem nevoie de un sistem legislativ coerent şi instituţii care să gestioneze asemenea evenimente violente. Este nevoie de o Autoritate Naţională în domeniul industriei farmaceutice

Videoconferinţa ZF Health&Pharma Summit'20

Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi: Avem...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.09.2020, 11:13 178

Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi, al treilea cel mai mare producător de medicamente din România, spune că este nevoie de o Autoritate Naţională în domeniul industriei farmaceutice.

„Cred că în această pandemie am învăţat că ne trebuie un sistem legislativ coerent şi instituţii care să gestioneze asemenea evenimente violente. Este nevoie de o Autoritate Naţională în domeniul industriei farmaceutice. Este nevoie de industrie farmaceutică în conexiune cu industria europeană. Dacă la Iaşi se pot produce derivaţi semisintetici ai penicilinelor, substanţe active betalactamice cu inhibitori de betalactamază, de ce nu se discută acest lucru în guvern, în Comisia Europeană, pentru a se aloca corect fondurile de dezvoltare viitoare”, a spus Ioan Nani în cadrul videoconferinţei ZF Health&Pharma Summit'20.

El a dat drept exemplu Polonia, „unde sunt peste 100 de mici producători de medicamente, încurajaţi de statul polonez. Dincolo de minsiterul Sănătăţii, trebuie să existe o Agenţie Naţională de Sănătate, ca în Polonia.”

 

Alte declaraţii

Rămân adeptul rolului important pe care trebuie să-l aibă fiecare organism statal. Am văzut un şoc în prima fază, Europa nu mai exista ca o comuniune de state, fiecare ţară a anunţat câte miliarde de euro alocă companiilor naţionale pentru a le ajuta să treacă peste această perioadă dificilă. A trebuit să constatăm că poate fi creată o politică comună.

Antibiotice Iaşi are un destin al ei, având în vedere nevoia de medicamente antiinfecţioase. Am încercat să ne adaptăm, având oameni şi site-uri de producţie. Doar în ultimele 2-3 zile am avut două cazuri de pozitivare, dar peroanele erau acasă pentru că veniseră din vacanţă.

Ne-am adaptat la noile realităţi din piaţa achiziţiilor de materii prime, dar nu am  avut disfuncţionalităţi. Am îmbunătăţit portofoliul, am reintegrat unele produse care erau solicitate -algolcamin, novocalmin-, am adus în sistem de urgenţă anumite medicamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO