• Leu / EUR4.9457
  • Leu / GBP5.7258
  • Leu / USD4.6715
Eveniment

Ioana Mihăilă, noul ministru al sănătăţii: Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an

Ioana Mihăilă, noul ministru al sănătăţii: Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an

Ioana Mihăilă, noul ministru al sănătăţii: Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an.

Autor: Georgiana Mihalache

22.04.2021, 00:05 2156

Medicul Ioana Mihăilă (41 de ani) este noul ministru al sănătăţii. Propunerea USR-PLUS vine la o săptămână după ce fostul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost demis de către premierul PNL Florin Cîţu, ceea ce a aruncat coaliţia de guvernare în criză.

Ioana Mihăilă a ocupat începând din ianuarie 2021 funcţia de secretar de stat în ministerul condus de Vlad Voiculescu, ocupându-se de gestionarea investiţiilor în sistemul medical din fonduri externe şi de elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ea este medic primar endocrinolog, fiind absolventă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca.

Mihăilă administrează o companie medicală în Oradea, Dermalite, şi este coordonatorul medical al Clinicii Medena din Oradea. Anterior, a mai lucrat într-o clinică privată şi a fost medic rezident în cadrul Spitalului Judeţean Cluj.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat“, a spus Ioana Mihăilă.

Ea a precizat că obiectivele sunt de refacere a infrastructurii de sănătate şi de sprijinire a segmentului de ambulatoriu şi a medicinei de familie. „Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu“, a mai adăugat Ioana Mihăilă.

Timp de cinci ani, Ioana Mihăilă a fost membru al PNL Bihor, dar fără să fi activat, aşa cum a declarat medicul pentru presa locală. În 2018 a intrat în PLUS şi a devenit preşedintele organizaţiei judeţene Bihor, iar în 2020 a candidat la primăria Oradei.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9457
Diferență: -0,004
Ieri: 4.9459
Azi: 4.6715
Diferență: -0,0321
Ieri: 4.6730
Azi: 5.7258
Diferență: -0,3585
Ieri: 5.7464
Azi: 4.8931
Diferență: 0,2623
Ieri: 4.8803