Eveniment

Iohannis a deschis tir-ul împotriva PSD: România nu are premier. Guvernul este condus de infractorul Dragnea prin interpuşi

Iohannis a deschis tir-ul împotriva PSD: România nu are...

Autor: Ana Petrescu

07.12.2018, 13:07 456

"Se aude că doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la Curtea Constituţională. Probabil Curtea va da un răspuns, însă daţi-mi voie să vă spun că nu va rezolva problema. CCR nu are cum să rezolve problema, fiindcă problema nu e una constituţională, este una politică. O să vă spun care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima este că România nu are de facto prim-ministru. A doua cauza e inabilitatea PSD de a face politică de orice fel", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că Viorica Dăncilă l-a sunat abia cu o zi în urmă.

"Doamna premier mi-a trimis în scris, fără să mă contacteze o solicitare de remaniere a guvernului, după care fără să aştepte răspunsul mi-a mai trimis o solicitare fără să caute o discuţie sau un dialog cu mine. În definitiv, doamna premier m-a sunat ieri. Ce credeţi că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza şi am ajuns la un răspuns. Şi i-am răspuns că nu. Sincer, mă aşteptam să mă caute, să mă sune şi să mă întrebe – domnule preşedinte de de nu-mi daţi un răspuns? Care este problema? Noi nu suntem puşi aici să trimitem hârtii. Noi suntem puşi aici pentru a rezolva problemele României, ori asta se face prin dialog instituţional", a mai spus preşedintele.

Viorica Dăncilă a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict instituţional, prin amânarea luării unei decizii de către şeful statului cu privire la numirile de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Executivul este condus astăzi de către preşeidntele PSD, Liviu Dragnea, despre care a spus că este "infractorul, care conduce prin interpuşi".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO