Eveniment

Iohannis a discutat cu Sorin Cîmpeanu despre priorităţile guvernului interimar

Iohannis a discutat cu Sorin Cîmpeanu despre...

Autor: Departamentul Politic

05.11.2015, 14:59 592

"Discuţiile s-au axat pe priorităţile din perioada imediat următoare, şi anume bugetul de stat pe anul 2016 şi asigurarea a tot ceea ce este necesar spitalelor pentru a acorda cele mai bune îngrijiri persoanelor rănite în tragedia petrecută în urmă cu o săptămână. Trebuie sprijinite eforturile profesionale şi umane ale medicilor, care sunt alături de răniţi, contribuind cu medicamente, materiale şi sprijin pentru toţi pacienţii, precum şi cu acoperirea costurilor consultaţiilor şi a expertizei medicale", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunţat a a convocat o şedinţă a guvernului interimar pentru joi, ora 16.

Sorin Cîmpeanu a explicat că Guvernul interimar are responsabilitatea gestionării problemelor curente, dar nu va putea emite ordonanţe de urgenţă şi proiecte de lege.

"Asta nu înseamnă că nu vom acorda toată atenţia întocmirii proiectului Legii bugetului - întocmirii, din punct de vedere tehnic-, lege de care depinde atât modul de derulare a investiţiilor, cât şi plata salariilor, a pensiilor şi nu numai", a mai spus premierul interimar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO