Eveniment

Iohannis anunţă creşterea deficitului: Guvernul nu trebuie să se limiteze la o simplă rectificare bugetară, ci va trebui să facă o analiză cuprinzătoare, să reevalueze si veniturile, care sunt în scadere, dar şi cheltuielile, care sunt în creştere

Iohannis anunţă creşterea deficitului: Guvernul nu...

Autor: Dorin Oancea

06.04.2020, 14:38 139

Guvernul nu trebuie să se limiteze la o simplă rectificare bugetară, ci va trebui să facă o analiză cuprinzătoare, şi să reevalueze si veniturile, care sunt în scadere, dar şi cheltuielile, care sunt în creştere. 

Prin aceasta epidemie avem o criza care nu este doar de sanatate publica, ci afecteaza întreaga economie . Va fi nevoie sa se declare o creştere probabil semnificativa a deficitului bugetar, este nevoie de bani mai multi in sanatate publica, pe partea de asiastenţă socială, şomajul, toate trebuie plătite, vom avea o situaţie a bugetului complicată. Este clar că această complicaţie nu se rezolvă de la sine, Guvernul va trebui să facă o analiză curpinzătoare şi să nu ne limităm doar la o rectificare care prevede câteva schimbări. Să se reevalueze si veniturile – care sunt in scadere – dar şi cheltuielile, care sunt in creştere”, a spus preşedintele.

Bugetul pe 2020, construit pe un deficit de 3,59% şi o creştere economică de 4,1%. Veniturile erau prevăzute a avea o pondere de 31,89% din PIB, iar cheltuielile erau estimate la 35,4% din PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO