Eveniment

Iohannis anunţă noi măsuri de relaxare după 15 iunie: Se redeschid mall-urile

Iohannis anunţă noi măsuri de relaxare după 15 iunie:...

Autor: Gabriel Pecheanu

09.06.2020, 14:25 85

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare după 15 iunie. ”Se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante sau locuri de joacă, va fi posibilă redeschiderea grădiniţelor şi creşelor private”, a spus şeful statului.

”Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu acrescut smenificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricţii care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie. După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restauranre şi fără locuri de joacă, Vor fi posibile evenimente private, nu publice, private, cu număr un pic mai mare de participanţi, în speţă 30 de persoane dacă evenimentele sunt în itnerior şi 50 dacă vor acea loc în extrerior. Pentru a veni în sprijinul părinţilor care vor lucra, care vor avea de mers la lucru şi în perioada vacanţei, va fi posibilă, nu obligatori, dar posibilă, redeschiderea afterschool-urilor, grăiniţelor şi creşelor private, va fi pos redeschiderea sălillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, el a mai spus că, având în vedere că începe sezonul estival, va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea normelor sanitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO