Eveniment

Iohannis, despre momentul din 2009, când a stat în tabără cu Dragnea: Aşa am văzut lucrurile

Iohannis, despre momentul din 2009, când a stat în...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

19.11.2019, 20:05 226

Klaus Iohannis a declarat, cu privire la dezbaterea din 2009 dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu, atunci când a stat la un scaun distanţă de Liviu Dragnea, în tabăra lui Geoană, a spus că "atunci aşa a văzut lucrurile".

"Aşa am văzut lucrurile şi aşa am acţionat atunci. Acum îl văd aşa cum l-am descris. PSD e un partid care trebuie înlăturat de la butoanele puterii", a răspuns Klaus Iohannis, cu privire la faptul că a stat în tabăra lui Mircea Geoană, la un scaun distanţă de Liviu Dragnea.

Cu privire la anul 2019, când a dat o nouă şansă PSD, prin numirea premierului, chiar dacă era după momentul OUG 13, Iohannis a spus: "Explicaţia e destul de simplă. Trebuie să ne amintim cum a arătat arhitectura şi aritmetica parlamentară la acel moment. PSD a dispus de o largă majoritate. PSD a fost sprijinit activ, câteodată chiar cu entuziasm şi de ALDE şi de UDMR. Ori dacă o coaliţie controlează 60% din Parlament şi propune un candidat pentru poziţia de premier, atunci acea persoană va fi desemnată premier".

Întrebat de ce nu s-a implicat mai devreme în formarea unei coaliţii, prezidenţiabilul PNL a declarat: "La momentul respectiv nu au existat argumentele pentru formarea acelei coaliţii. S-a schimbat nu numai aritmetica în Parlament, ci şi felul în care e abordată politica în Parlament. După referendumul din 26 mai, abia atunci a fost posibilă construirea unei majorităţi şi atunci a fost posibilă o moţiune de cnezură care să dea jos Guvernul eşuat pesedist".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO