Eveniment

Iohannis face bilanţul guvernării PSD: A promis marea cu sarea, a realizat nimic

Iohannis face bilanţul guvernării PSD: A promis marea...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

21.09.2019, 13:52 234

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Craiova, că PSD le-a promis românilor marea cu sare, însă a realizat nimic. Şeful statului a făcut un bilanţ al promisiunilor PSD, susţinând că în trei ani nu au fost construite autostrăzi sau spitale, iar funcţionalitatea şcolilor lasă de dorit.

„Am venit evident cu maşina de la Bucureşti. Am venit pe un drum pe care îl cunosc bine, drumul de la Piteşti la Craiova. M-am aşteptat sincer să găsesc undeva o bucată de drum rapid, de autostradă. De când sunt în politica PSD le promite oltenilor o bucată de drum rapid sau de autostradă care să lege Craiova de Piteşti. Dragii mei, acest drum evident nu este, dar în rest dacă ne uităm prin ţară PSD a realizat mii de km de autostradă cu creionul, dar în fapt nimic. Autostrăzi promise nu avem. PSD de când ştiu eu promite cu bani europeni desigur acele spitale nmari, regionale. Aici în Craiova cunoaşteţi adresa acestui mare spital regional? Eu nu. Acum câteva săptămâni doamna ministru al Sănătăţii ne asigura că primele studii de fezabilitate vor fi comandate în această toamnă, vă daţi seama ce bătaie de joc la adresa românilor? După ce au guvernat atâta timp acum ne spun că vor începe hârtiile. Spitale nu avem”, a spus Klaus Iohannis, la Craiova, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Oltenia.

Şeful statului a vorbit şi despre şcolile aflate în comune, susţinând că, deşi PSD a promis că le va modenriza, acestea au rămas la fel.

„Am trecut venind încoace prin multe comune. M-aş fi bucurat să am informaţia că şcolile care au toaletele în spatele curţilor nu mai sunt, dar realitatea este alta, ele tot acolo sunt. Deci şcoli moderne nu avem. Pază pentru şcoli nu avem, manuale vor fi, veşnica explicaţie a PSD, că vor fi. Cred că nu e cazul să continui să număr tot ce nu avem. Eu pot să spun ce am, vă am pe voi.Pe scurt, PSD pentru România a fost şi este o catastrofă. Cum am ajuns aici? Cum am ajuns noi românii în această situaţie? Prin alegeri am ajuns aici. În decembrie 2016 PSD a fost ales cu un program care promitea românilor de toate. Atunci au promis şi salarii, şi pensii şi autostrăzi, spitale, şcoli, marea cu sarea şi au realizat nimic. În schimb au reuşit ei să îşi înşurubeze neamurile, prietenii, membrii de partid în multe, multe poziţii publice”, a adăugat Iohannis.

El a afirmat că şi-a folosit toate instrumentele pe care le-a avut la dispoziţie pentru a opri „nesimţirile PSD”.

„Oamenii competenţi pe care îi are România a trebuit să facă loc pentru aceşti incompetenţi care aproape au reuşit să distrugă sistemele publice din Rpomânia. Dar unii ne-am opus,. Tot timpul am fost pe fază. Mi-am folosit instrumentele constituţionale şi am oprit foarte multe din prostiile, din nesimţirile pe care le-a planificat PSD pentru România. Cel mai mare succes a fost pe 26 mai. Românii nu mai vor această catastrofă care a inhibat dezvoltarea României. Fără PSD România ar fi fost o ţară ca toate celelalte europene”, a mai spus Klaus Iohannis, la Craiova.

Totodată, şeful statului le-a spus oltenilor că PNL va reconstrui ceea ce a stricat PSD, însă e nevoie de multă muncă.

„Aşa se trag concluziile după alegeri. Cine a câştigat acela este chemat. Dar acelea au fost primele alegeri dintr-o serie de alegeri. Urmează prezidenţialele, locale, urmează alegerile parlamentare. Eu cred că ceş mai bine ar fi să le câştigăm împreună pe toate şi să ne apucăm dragii mei de treabă, pentru că este multă muncă care ne aşteaptă. Trebuie să reconstruim ce a stricat PSD, să modernizăm România, să ajungem într-un final la ceea ce am numit o ţară normală.E prea mult ce vreau eu? E prea mult pentru români să aibă ţara lor, o ţară europeană, modernă, normală? Nu cred că este prea mult sau o pretenţie exagerată. Eu cred că România normală i se cuvine fiecărui român. Pentru asta trebuie să punem umărul, să muncim, să facem o echipă voi cu mine şi cu alte formaţiuni democratice care vor să meargă împreună cu noi pe această cale. Acest lucru este posibil, acest lucru se poate, însă acest lucru trebuie făcut cu cineva care conduce munca de reconstrucţie, de modernizare. Eu sunt dispus să o fac”, a subliniat Iohannis.

De asemenea, acesta a spus că îşi doreşte o ţară europeană, din care românii să nu mai plece.

„Dragii mei, eu sunt dispus să o fac, dar singur se poate face cât am făcut în ultimii cinci ani, atât, niciun pic mai mult. Dar nu vom lăsa lucrurile aşa. Eu ştiu ce trebuie făcut şi pot să le fac doar împreună cu voi. Primul lucru, evident, PSD trebuie îndepărtat de la putere prin mijloace constituţionale, democratice desigur. Simplu, mergând la vot. După care va trebui să câştigăm alegerile şi să formăm un guvern care lucrează pentru România, unul proeuropean în jurul PNL. După care ne apucăm de treabă şi reconstruim România, o facem europeană, modernă şi normală. Dragii mei, îmi permiteţi să spun că astăzi sunt un oltean împreună cu oltenii mei. Astăzi sunt un oltean cu oltenii mei şi împreună ne dorim mai mult, noi, aici, din Oltenia, ne dorim o ţară europeană, modernă, în care ne simţim bine, noi românii. O ţară din care nu mai pleacă tinerii, iar cei plecaţi vor şi se întorc. Eu simplu cetăţean îmi doresc o Românie normală”, se mai arată în discursul preşedintelui.

Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL (Sud – Vest- Oltenia), la Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO