Eveniment

Iohannis deja a făcut strategia de vaccinare pentru România. ”După elaboarea strategiei de vaccinare, care va fi făcută publică săptămâna viitoria, autorităţile au început organizarea propriu-zisă pentru implementarea campaniei”

Iohannis deja a făcut strategia de vaccinare pentru...

Autor: Andreea Tobias

17.11.2020, 18:15 1560

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi făcută publică săptămâna viitoare, spune preşedintele Klaus Iohannis. Coordonatorul campaniei va fi Valeriu Gheorghiţă, medic primar la Spitalul Militar Central. 

Iohannis a spus, marţi seară, că la nivel european există motive de optimism, iar România trebuie să fie pregătită pentru a gestiona campania de vaccinare.

„După elaboarea strategiei de vaccinare, care va fi făcută publică săptămâna viitoria, autorităţile au început organizarea propriu-zisă pentru implementarea campaniei. A fost desemnat coordonator al campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă, medic primar la Spitalul Militar Central”, a spus Iohannis.

Vaccinarea se va face etapizat şi va începe cu grupele de populaţie stabilite pe criterii epidemiologice, respectiv personal medical, cei aflaţi în grupele de risc, dar şi lucrători din educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente.

Iohannis a adăugat că au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, care ţin cont de condiţiile specifice de stocare şi transport, dar şi de echipele de vaccinare sau locaţiile unde se va desfăşura.

Şeful statului a cerut autorităţilor să comunice „clar şi transparent” măsurile atât personalului medical, cât şi populaţiei în ansamblu, pentru evitarea ştirilor false.

„Cât timp dovezile ştiinţifice susţin eficacitatea vaccinurilor şi le indică principalul factor care poate pune capăt pandemiei, trebuie să ne unim eforturile”, a afirmat Iohannis.

„România va depăşi această criză sanitară, sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate. Pentru a fi siguri de rezultate, trebuie să menţinem cursul actual. Sunt sigur că în 2 săptămâni vom vedea rezultate şi mai bune”, a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO