Eveniment

Iohannis: Fără cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat şi distrugerile oribile

Iohannis: Fără cuvinte pentru a descrie tragedia umană...

Autor: Gabriel Pecheanu

16.06.2022, 13:11 25

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ajuns, joi, la Irpin, în Ucraina, unde spune că nu are cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat şi distrugerile pe care le-a văzut.

„Fără cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat şi distrugerile oribile pe care le-am văzut astăzi (joi - n.r.) în Irpin. Îmi reînnoiesc ferm apelul pentru ca toţi autorii ruşi să fie traşi la răspundere de justiţia penală internaţională, pe care România o susţine pe deplin”, transmite Klaus Iohannis, pe Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, joi dimineaţă, la Gara din Kiev. El s-a alăturat celor trei lideri europeni, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.

TOţi patru au fost primiţi de Volodimir Zelenski la Palatul Maryinsky, sediul preşedinţiei, pentru discuţii considerate cruciale înaintea summitului UE din 23-24 iunie. O conferinţă de presă este programată după-amiezii, apoi în program este un „prânz privat”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO