Eveniment

Iohannis: Moldova are o şansă pe care noi nu am avut-o la data aderării

Iohannis: Moldova are o şansă pe care noi nu am avut-o...
08.07.2015, 00:02 843

„Moldova are o mare şansă pe care noi n-am avut-o la momentul aderării la UE. Această şansă se numeşte România, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, astăzi cel mai redutabil susţinător al Republicii Moldova în procesul de integrare“, a afirmat ieri preşedintele Klaus Iohannis la Suceava, după o întrevedere avută cu omologul său moldovean Nicolae Timofti.

Iohannis mai spune România este "marea şansă" a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi va continua să sprijine aspiraţiile europene ale acestui stat. Moldova trece printr-o situaţie foarte complicată.

Oscilează între UE şi Rusia, sistemul bancar i-a fost devalizat, nu are guvern, iar Bruxellesul i-a suspendat ieri finanţarea până la instalarea noului cabinet. Iohannis susţine că Moldova trebuie să facă eforturi mari în privinţa procesului de reformare a statului, mai ales în ceea ce priveşte sistemul judiciar şi combaterea corupţiei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO