Eveniment

Iohannis a solicitat instituţiilor să reia dialogul cu transportatorii şi cu asiguratorii. „Problema RCA trenează de multă vreme, din cauza incapacităţii instituţiilor responsabile de a gestiona această situaţie"

Iohannis a solicitat instituţiilor să reia dialogul cu...

Autor: Ana-Maria Lazăr

15.09.2016, 15:51 111

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat instituţiilor cu atribuţii în domeniu- ASF, Consiliul Concurenţei şi Guvernul-să reia dialogul cu transportatorii şi companiile de asigurări pentru deblocarea situaţiei actuale, a precizat joi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a solicitat instituţiilor cu atribuţii în domeniu să reia dialogul cu transportatorii şi companiile de asigurări, astfel încât să fie clarificate soluţiile pentru deblocarea actualei situaţii", a precizat Dobrovolschi.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că este important ca Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Concurenţei şi Guvernul să identifice în cadrul dialogului instituţional instrumente adecvate pentru ca problemele transportatorilor să capete nu doar o rezolvare imediată, ci una pe termen lung.

Guvernul nu are competenţe în privinţa stabilirii valorii de plafonare a tarifelor RCA şi este inadmisibil să i se ceară acest lucru, a precizat joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, adăugând că OUG aprobată miercuri oferă cadrul juridic pentru ca ASF să clarifice situaţia.

"Problema RCA trenează de multă vreme, din cauza incapacităţii instituţiilor responsabile de a gestiona această situaţie. După consultări cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Consiliul Concurenţei, Guvernul a adoptat ieri (miercuri-nr.r) o ordonanţa de urgenţă tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme”, a precizat Iolu, referitor la protestele transportatorilor care au loc joi în faţa Palatului Victoria.

Aproximativ 1.500 de persoane şi câteva zeci de camioane, taxiuri şi tiruri s-au adunat joi dimineaţa în faţa Palatului Victoria, la protestul organizat de cinci organizaţii din transporturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO