Eveniment

Iohannis, în vizită la unitatea Auchan-Leroy Merlin din Bucureştii Noi, care a devenit spital provizoriu: Sunt bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoanele private au înţeles că nu e bine să lase statul singur să gestioneze această epidemie

Iohannis, în vizită la unitatea Auchan-Leroy Merlin din...

Autor: Alex Ciutacu

24.04.2020, 12:35 11365

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat spaţiul din Bucureştii Noi pus la dispoziţia autorităţilor la iniţiativa Auchan România şi Leroy Merlin România, care a devenit spital temporar pentru bolnavii de COVID-19.

„Apreciez foarte, foarte mult această iniţiativă privată, iniţiatorii sunt firmele Auchan şi Leroy Merlin. Au venit firme în sprijin, au venit ONG-uri cu bani, cu muncă şi au realizat aceată facilitate pe care am vizitat-o astăzi. Avem aici multe soluţii noi, inovatoare şi cred că cei care din păcate vor avea nevoie de un loc vor fi foarte mulţumiţi de ceea ce găsesc. (...)Înţeleg că ceva similar se va găsi şi în altă parte din ţară. Sunt bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoanele private au înţels că nu e bine să lase statul singur să gestioneze ceastă epidemie şi ne bucurăm când şi oamenii de afaceri şi ONG-urile vin cu un ajutor foarte practic şi binevenit”, a spus preşedintele Iohannis.

Retailerii Auchan şi Leroy Merlin au început amenajrea unui centru de spitalizare pentru persoane care au COVID-19, într-o clădire  situată pe centura Capitalei, în zona Mogoşoaia, noul spaţiu urmând să fie folosit pentru primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor.  Cazurile mai grave vor fi transferate către alte spitale.

Clădirea aparţine Leroy Merlin. Suprafaţa alocată, de 7.500 mp, este echipată cu toate utilităţile de bază (apă, energie, canalizare, etc.).

„Acesată facilitate va fi operată într-un parteneriat, firmele private şi ONG-urile au amenajat totul, dar în practică Institutul Matei Balş împreună cu Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă va gestiona tot ce se întâmplă aici, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a fost implicat în coordonare şi în amenajare”, a mai spus preşedintele Iohannis. 

Atât Auchan, cât şi Leroy Merlin sunt controlate de familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franţa, care mai are în portofoliul şi Decathlon.

Citiţi AICI Ziarul Financiar ediţia de VINERI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO