Eveniment

Iohannis vrea să facă ”curăţenie”. Mesajul trimis guvernului

Iohannis vrea să facă ”curăţenie”. Mesajul trimis...

Autor: Ana Petrescu

11.09.2018, 17:26 96

Întrebat, marţi la Cernica unde a participat la campania "Let's Do It, Romania!", cum vede absenţa premierului Viorica Dăncilă la consultările de la Cotroceni pe marginea rectificării bugetare, preşedintele Klaus Iohanis a răspuns: "Nici asta nu vreau s-o discutăm astăzi, dar cred că în general curăţenia este necesară mai în profuzime".

Chestionat dacă politicienii ar trebui să participe la acţiuni precum "Let's Do It, Romania!", Iohannis a replicat: "Primul politician a început şi sunt convins că şi alţi politicieni vor particpa la astfel de acţiuni. În definitiv, nu are culoare politică natura şi curăţenia şi atunci sper să fie cât mai mulţi care participă, iar prin participare să dea exemple pentru ceilalţi".

Şeful statului a participat, marţi de la ora 16.00, la campania „Let’s Do It, Romania!”, care a avut loc la pădurea Cernica.

Declaraţiile preşedintelui Iohannis despre premier şi rectificarea bugetară vin în contextul în care şeful statului i-a delegat, joia trecută, pe consilierii prezidenţiale Mihaela Ciochină şi Cosmin Marinescu ca să discute cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Palatul Cotroceni despre rectificarea bugetară, a informat Administraţia Prezidenţială. Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, prima rectificare bugetară pe anul 2018, fără avizul CSAT.

Ulterior întâlnirii de joia trecută pe subiectul rectificării, bugetare Klaus Iohannis a afirmat că premierul Viorica Dăncilă a ignorat invitaţia acestuia de a participa la consultările de la Palatul Cotroceni, în legătură cu rectificarea bugetară, precizând că situaţia creată "evidenţiază un precedent periculos".

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat, joia trecută, o vizită în Spania unde a avut o întrevedere cu omologul spaniol Pedro Sanchez, ulterior fiind primită în audienţă de regele Felipe al VI-lea la Palatul Zarzuela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO