Eveniment

Iohannis cere idei de la antreprenorii români pentru Guvern: Fiţi proactivi. Veniţi cu idei către guvernanţi fiindcă suntem interesaţi să promovăm produse româneşti în această perioadă, cu precădere. Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc

Iohannis cere idei de la antreprenorii români pentru...

Autor: Alex Ciutacu

30.03.2020, 14:07 9941

Antreprenorii români ar trebui să vină cu idei şi propuneri către autorităţi în ceea ce priveşte produsele esenţiale de care avem nevoie în timpul pandemiei COVID-19, a spus preşedintele Klaus Iohannis. 

„Mă adresez antreprenorilor. Fiţi proactivi. Veniţi cu idei către guvernanţi fiindcă suntem interesaţi să promovăm produse româneşti în această perioadă, cu precădere. Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale şi avem această oportunitate”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

După o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi cu mai mulţi miniştri, printre care Virgil Popescu de la ministerul Economiei şi Marcel Boloş de la ministerul Fondurilor Europene, preşedntele Klaus Iohannis a spus că a discutat despre situaţia materialelor de protecţie şi a sesizat efortul unor producători români de a-şi reorganiza producţia.

„Am avut o şedinţă şi am discutat despre materiale de protecţie, măşti, halate etc. În lume se găsesc tot mai greu. Este o problemă reală. Şi în acest fel, am început cu câteva săptămâni în urmă să identificăm producători români care vin şi oferă astfel de materiale. Primele rezultate nu au întârziat să apară. Am aflat astăzi în şedinţă că deja există producători de-ai noştri care s-au reprofilat, vor produce măşti, alţii halate pentru medici, alţii deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare care sunt absolut necesare pentru secţiile de urgenţă”, a spus Klaus Iohannis.

 

Citiţi AICI Ziarul Financiar E-paper de marţi

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO