Eveniment

Ion Sturza renunţă la sarcina învestirii Guvernului Republicii Moldova, denunţând lipsa susţinerii

Ion Sturza renunţă la sarcina învestirii Guvernului...

Autor: Mihai Draghici

04.01.2016, 14:40 217

"Am văzut în direct cine şi ce poziţie are vizavi de un proces privind votarea unui guvern proeuropean. Lipsa de cvorum nu ne-a permis să prezentăm programul de guvernare. Prin acest exerciţiu, mandatul meu a fost finalizat", a declarat Ion Sturza.

Şedinţa specială a Parlamentului Republicii Moldova pentru votul în cazul Guvernului premierului Ion Sturza a fost suspendată, din cauza lipsei cvorumului. Parlamentul de la Chişinău urma să acorde luni votul în cazul Cabinetului propus de premierul Ion Sturza. Însă, potrivit Unimedia, la şedinţa specială au venit doar 47 de parlamentari din totalul de 101.

"Voi avea acum o întâlnire cu preşedintele Nicolae Timofti unde, simbolic spus, voi preda mandatul. Eu am mizat că va fi cvorum. Am considerat că deputaţii trebuie să-şi îndeplinească funcţiile", a declarat Sturza.

"Vă promit că discursul meu care urma să fie spus în Parlament va fi public. Voi continua să colaborez cu societatea civilă şi mass-media în aceeaşi formulă de maximă deschidere. Astăzi am fost surprins să-l văd pe domnul Marian Lupu în sală. Absenţa unor deputaţi din Partidul Democrat a fost regizată. Am o întâlnire cu domnul preşedinte, după care îmi voi continua viaţa de cetăţean. De la tribuna centrală a Parlamentului astăzi, cobor în stradă", a adăugat Sturza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO