Eveniment

Ionel Arsene, preşdintele CJ Neamţ: Spitalele judeţene sunt supraîncărcate, suntem în genunchi, nu doar la Neamţ este această situaţie, eu cred că tragedia putea fi evitată dacă era deschis spitalul de la Leţcani, acolo sunt paturi goale. Stă un spital cu 100 de paturi gol, are doar 12 paturi ocupate, pentru că nu vor să aloce nişte medici

Ionel Arsene, preşdintele CJ Neamţ: Spitalele judeţene...

Autor: Petru Mazilu

14.11.2020, 22:25 162

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a declarat că tragedia de la secţia ATI putea fi evitată dacă spitalul de la Leţcani era deschis. Declaraţia a fost făcută la Antena 3, iar Arsene a anunţat că primele concluzii vor fi anunţate duminică. 

„Spitalele judeţene sunt supraîncărcate, suntem în genunchi, nu doar la Neamţ este această situaţie, eu cred că tragedia putea fi evitată dacă era deschis spitalul de la Leţcani, acolo sunt paturi goale. Stă un spital cu 100 de paturi gol, are doar 12 paturi ocupate, pentru că nu vor să aloce nişte medici... Eu am făcut numeroase adrese ca să putem să transferăm pacienţi de la Piatra Neamţ... de trei săptămâni suntem în genunchi”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Directorul spitalului este fostul primar al oraşului Roman, Lucian Micu. El nu se afla în Piatra Neamţ în momentul producerii tragediei, iar Arsene a fost întrebat de ce acesta a fost numit în funcţie la finalul lunii octombrie.

„Domnul Micu are o experienţă managerială, este jurist. Eu cred că trebuie să vedem cauza, nu de asta l-am numit (n.r. pentru că a trecut de la PNL la PSD), aveam nevoie de un manager cu experienţă... Hai să vedem ce s-a întâmplat acolo.... Cred că duminică vom avea nişte concluzii, trebuie să ne ducem spre cauză”, a precizat Ionel Arsene la Antena 3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO