Eveniment

Ionuţ Dumitru de la Raiffeisen va veghea sănătatea bugetului

12.07.2010, 23:42 32

Membrii Consiliului Fiscal i-au ales ieri pe Ionuţ Dumitru şiRăzvan Stanca în funcţiile de preşedinte şi, respectiv,vicepreşedinte al autorităţii.
Conducerea Consiliului Fiscal a fost aleasă cu majoritate devoturi, potrivit unui comunicat al Consiliului. Parlamentul avalidat, la finele lunii iunie, pe cei cinci membri ai ConsiliuluiFiscal, respectiv pe Ionuţ Dumitru, din partea ARB, Răzvan Stanca -BNR, Lucian Albu - Academia Română, Tatiana Moşteanu - ASE şiSilviu Şeitan - Institutul Bancar Român. Membrii Consiliului Fiscalsunt numiţi prin hotărâre a Parlamentului pentru o perioadă de nouăani.
Consiliul Fiscal este o autoritate independentă, compusă din cincimembri cu experienţă în domeniul politicilor macroeconomice şibugetare, care va sprijini activitatea Guvernului şi aParlamentului în elaborarea şi derularea politicilorfiscal-bugetare, pentru a asigura calitatea prognozelormacroeconomice care stau la baza proiecţiilor bugetare şi apoliticilor fiscal-bugetare pe termen mediu şi lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO