Eveniment

Ionuţ Dumitru, economistul Raiffeisen Bank: BNR nu poate ţine pasul cu creşterea inflaţiei prin majorarea dobânzilor, pentru că ar pune în genunchi economia, fără niciun rezultat. La energie nu te poţi lupta cu instrumente de politică monetară

Ionuţ Dumitru, economistul Raiffeisen Bank: BNR nu poate...

Autor: Cristian Hostiuc

13.10.2021, 23:56 2629

Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank crede că Banca Naţională poate face prea multe în faţa unui asemenea şoc legat de creşterea preţurilor la energie, iar o majorare a dobânzilor ca să ţină pasul cu creşterea inflaţiei ar pune în genunchi economia României, fără niciun rezultat.

“La creşterea preţurilor din energie nu te poţi lupta cu instrumente de politică monetară”, a declarant Ionuţ Dumitru la Aleph Business.

Inflaţia a explodat în România la 6,3% în septembrie, faţă de septembrie 2021, iar analiştii cred că vom ajunge la finalul anului la 7% (decembrie 2021/decembrie 2020).

Creşterile preţurilor la energie, gaze, energie electrică au depăşit toate aşteptările, înregistrându-se majorări chiar şi de 300%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO