Eveniment

Irina Loghin va deveni cel mai nou cetăţean de onoare al Bucureştiului

Irina Loghin va deveni cel mai nou cetăţean de onoare...

Autor: Nicolae Oprea

21.02.2019, 09:56 53

Primăria Capitalei vrea să confere titlul de cetăţean de onoare al Capitalei cântăreţei de muzică populară, Irina Loghin, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliul General al Municipiului Bucureşti de săptămâna viitoare.

„Se conferă titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti doamnei Irina Loghin, în semn de apreciere a întregii activităţi, a talentului interpretative recunoscut pe plan intern şi internaţional”, se arată în deschiderea proiectului de hotărâre, pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei interpretei Irina Loghin.

Expunerea de motive a proiectului este semnată de primarul general, Gabriela Firea.

„Irina Loghin s-a născut pe data de 19 februarie, 1939, în judeţul Prahova şi este o renumită interpretă de muzică populară. A fost, pe rând, solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru şi Ciprian Porumbescu. Cu o bogată activitate concertistică şi cu un număr mare de evidenţieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp şi în străinătate”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul mai menţionează faptul că Irinna Loghin a fost deputat de Giurgiu, în perioada 2000 – 2004 (din partea PRM, partid condus la acea vreme de Corneliu Vadin Tudor).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO