Eveniment

Irina Socol, fostul preşedinte Siveco România, va fi eliberată condiţionat

Irina Socol, fostul preşedinte Siveco România, va fi...

Autor: Laura Petrescu, Andreea Tobias

12.07.2016, 17:08 445

Purtătorul de cuvânt al Tribanulului Prahova, Alina Anton, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că magistraţii Tribunalului Prahova au decis, marţi după-amiaza, să respingă contestaţia făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, după ce Judecătoria Ploieşti decisese eliberarea condiţionată a Irinei Socol.

Astfel, Irina Socol poate părăsi Penitenciarul Ploieşti.

"A fost respinsă contestaţia Parchetului. Practic, s-a menţinut decizia de eliberare condiţionată luată de Judecătoria Ploieşti", a spus purtătorul de cuvânt al Tribanulului Prahova.

Decizia Tribanulului Prahova este definitivă.

În iunie, Judecătoria Ploieşti a decis ca Irina Socol să fie eliberată condiţionat.

Fostul preşedinte Siveco România, a fost condamnată, în luna mai, de Curtea de Apel Bucureşti, definitiv, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzată că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

În acelaşi dosar au fost judecaţi Aurora Ecaterina Crusti, fost preşedinte comercial adjunct al Siveco România, Tiberiu Grabany, Dumitru Constantinescu, Valentina Gogu Mihai şi Nicolae Gogu Mihai. Aceştia doi din urmă au fost condamnaţi definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. Aurora Ecaterina Crusti a primit doi ani şi şase luni cu executare, faţă de şase ani şi şase luni cât avea în primă instanţă. Grabany Tiberiu şi Dumitru Constantinescu au primit fiecare câte trei ani .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO