Eveniment

Isărescu: arieratele, această formă "sălbatică" de creditare

Autor: Alexandra Chelu

13.01.2011, 09:51 21

Statul trebuie să dea un semnal pozitiv în rezolvarea problemeiarieratelor, o formă "sălbatică" de creditare utilizată şi de cătrecompanii, şi care creează o problemă de credibilitate României, adeclarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Mediafax Business.

"Este o problemă foarte mare şi nu este numai la nivelulstatului. Este un comportament. El trebuie, aş folosi un cuvânttare, el trebuie eradicat. O economie de piaţă nu poate săfuncţioneze dacă există obişnuinţa de a nu face o cheltuială sau dea consuma ceva şi de a nu plăti, sau de a lua un credit sălbatic,pentru că arieratele reprezintă o formă sălbatică, nereglementată,de a obţine un credit pe ascuns, pe uşa din dos", a spus Isărescula postul public de televiziune.

El a arătat că această formă "sălbatică" de creditare reprezintăo mare problemă de credibilitate pentru România, iar statul trebuiesă dea un semnal pozitiv pentru rezolvarea ei.

Pe de altă parte, Isărescu a spus că şi statul, la rândul său,are dificultăţi pentru că există firme care nu îşi achităobligaţiile.

"Se creează un cerc vicios şi este extrem de periculos", aadăugat şeful băncii centrale. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO