Eveniment

Isărescu: Creşterea PIB va depăşi estimările dacă anul agricol este bun şi aduce 1 mld. euro în plus

Isărescu: Creşterea PIB va depăşi estimările dacă anul agricol este bun şi aduce 1 mld. euro în plus

Autor: Marius Radu - Mediafax

08.08.2011, 12:25 528

Creşterea PIB în acest an va depăşi estimările autorităţilor, de1,5%, dacă va fi un an agricol bun, care ar aduce un miliard deeuro în plus, respectiv un punct procentual din PIB, a declarat,luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), MugurIsărescu.

"Personal şi ca un veteran pot să spun că dacă anul agricol estebun creşterea economică va fi mai mare. Un an agricol bun înseamnăun miliard de euro în plus, aproape un punct procentual din PIB", aspus Isărescu într-o conferinţă de presă.

Estimările oficiale actuale asumate de autorităţi împreună cuinstituţiile financiare internaţionale arată o creştere PIB de 1,5%pentru acest an.

Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, adeclarat că producţiile agricole obţinute până la acea dată aratăcă România are un an agricol bun, deoarece condiţiile climatice aufost favorabile tuturor tipurilor de cereale, dar şi ca urmare aalocării la timp a resurselor financiare de către Guvern, pentruprima dată după mulţi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO