Eveniment

Islamiştii radicali i-au atacat pe fanii trupei Radiohead la un eveniment: "Voiau să ne omoare"

Islamiştii radicali i-au atacat pe fanii trupei...

Autor: Monica Stoica

18.06.2016, 14:35 305

La ora locală 21:00, un grup de islamişti radicali l-au atacat şi l-au bătut pe patronul magazinului Velvet IndiGround, din Istanbul, unde se desfăşura un eveniment de promovare a ultimului album al trupei Radiohead, "A Moon Shaped Pool". Mai mult, atacatorii i-au agresat şi bruscat pe fanii care veniseră să asculte Radiohead şi au vandalizat magazinul. Bărbaţii au motivat că au decurs la atac deoarece Turcia este în perioada Ramadanului, iar la eveniment mulţimea se distra şi bea bere, hulind tradiţia islamică, transmite Alternativenation.net.

Un fan cu pseudonimul "identikitistheshit" a scris următorul mesaj pe reţeaua Reddit: "Erau determinaţi să ne omoare. Am fost bătuţi de mai bine de 20 de oameni care aveau ţevi în mâini, sticlele de bere ne-au fost sparte în cap, nici nu ştiu cum am scăpat de acolo.". Într-un mesaj ulterior, acelaşi fan a adăugat: "Se pare că nu sunt morţi. Nici nu ştiu acum, îmi aduc aminte că au început să ne atace când dansam pe piesa mea favorită de la Radiohead, "Weird Fishes". Acum are o semnificaţie aparte pentru mine."

Alt fan a scris tot pe reţeaua Reddit un mesaj: "Să nu vizitaţi niciodată Turcia. Sper ca atacul acesta să vă arate adevărata faţă a Turciei. M-am săturat de ţara asta şi vreau să scap de aici..."

Trupa Radiohead a transmis un mesaj: "Inimile noastre sunt alături de cei atacaţi în Velvet IndieGround, Istanbul. Am vrea ca în timp să ne putem uita la asemenea acte de violenţă şi intoleranţă ca la nişte întâmplări din vremuri străvechi. Le transmitem fanilor noştri din Turcia dragostea şi sprijinul nostru."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO