Eveniment

Israelul întoarce spatele Rusiei. Ministrul de Externe: Această ţară nu va fi o rută pentru ocolirea sancţiunilor

Israelul întoarce spatele Rusiei. Ministrul de Externe:...

Autor: Petru Mazilu

14.03.2022, 13:44 114

Israel nu va fi o rută a Rusiei pentru ocolirea sancţiunilor internaţionale, a spus ministrul de Externe, potrivit Sky News.

Israel nu va servi drept o rută a Rusiei pentru a ocoli sancţiunile impuse de SUA şi de alte puteri occidentale, a spus Yair Lapid, ministrul de Externe al ţării din Orientul Mijlociu.

„Ministerul pentru Afaceri Externe coordonează acest aspect împreună cu alţi parteneri, inclusiv Banca Israelului, Ministerul de Finanţe, Ministerul Economiei, autorităţile din aeroporturi, Ministerul Energiei şi alţii”, a spus Yair Lapid în timpul unei vizite în Slovacia.

Anterior, consilierul pe probleme de securitate din SUA, Jake Sullivan, a avertizat că Washington nu va permite „nici unei ţări, de oriunde din lume” să ofere ajutor pentru ocolirea sancţiunilor impuse după invadarea Ucrainei.

Avertizarea lui Sullivan vizează în special China, iar SUA a anunţat că vor „vor fi consecinţe pentru tentativele de a ocoli sancţiunile”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO