Eveniment

Israelul îşi redeschide porţile, după ce aproape jumătate din populaţie a fost vaccinată

Israelul îşi redeschide porţile, după ce aproape...

Autor: Mediafax

21.02.2021, 12:00 254

Israelul începe să îşi redeschidă porţile la exact un an după primul caz de coronavirus. Aproape jumătate din populaţie a fost vaccinată. Rata infectărilor din Israel a scăzut cu 95,8% în rândul persoanelor vaccinate.

Israelul şi-a redeschis duminică mai multe domenii ale economiei, în semn de început al unei reîntoarceri la rutină, conform Reuters.

În timp ce magazinele erau deschise tuturor, accesul la locurile de agrement, precum sălile de sport şi teatrele, era limitat la persoanele vaccinate sau la cele care s-au vindecat după Covid şi au o presupusă imunitate, aşa-numitul „Green Pass” afişat într-o aplicaţie specială a Ministerului Sănătăţii.

Măsurile de distanţare socială sunt încă în vigoare. Dansul este interzis la sălile de banchet, iar sinagogile, moscheile sau bisericile sunt nevoite să îşi înjumătăţească numărul normal de credincioşi.

La exact la un an de la primul caz de Covid documentat de Israel, relaxarea de duminică face parte dintr-un plan de deschidere mai largă a economiei luna viitoare, când premierul Benjamin Netanyahu se pregăteşte de realegere.

Israelul a administrat cel puţin o doză de vaccin Pfizer la mai mult de 45% din populaţia sa de 9 milioane de oameni, conform Ministerului Sănătăţii. Infecţiile s-au redus cu 95,8% după rapel.

Israelul a înregistrat peste 740.000 de cazuri şi 5.500 de decese cauzate de această boală, guvernul Netanyahu fiind criticat pentru cele trei blocaje naţionale. Acesta a promis, însă, că nu va exista al patrulea.

Şcolile elementare şi elevii din ultimii doi ani de liceu au participat duminică la cursuri în oraşele israeliene care ţin rata de infectare sub control. Şcolile medii se redeschid luna viitoare, după aproape un an de educaţie la distanţă.

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat sâmbătă că vaccinarea cu două doze de Pfizer are o eficienţă de 95,8% împotriva Covid-19, la două săptămâni după rapel. De asemenea, ar fi 99,2% eficient în prevenirea formelor grave şi 98,9% în prevenirea morţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO