Eveniment

ISU Bucureşti a amendat constructorul Catedralei Mântuirii Neamului cu 10.000 de lei cu o zi înainte de Sfinţire. Care este motivul

ISU Bucureşti a amendat constructorul Catedralei...

Autor: Florin Zafiu

24.11.2018, 16:23 593

Angajaţii ISU Bucureşti - Ilfov au dat, vineri, constructorului Catedralei Mântuirii Neamului o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de şantier pentru acest obiectiv, anunţă instituţia.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov precizează, sâmbătă, că organizatorul sfinţirii de duminică a Catedralei Mântuirii Neamului este Patriarhia Română, care a invitat publicul să participe la slujba de sfinţire a Catedralei.

În prezent, construcţia nu este finalizată, de aceea nu se poate pune în discuţie existenţa unei autorizări pentru siguranţa la incendiu, avertizează reprezentanţii ISU, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, precizând că autorizaţia de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă la finalizarea construcţiei, înainte de intrarea efectivă în funcţiune, potrivit destinaţiei declarată de beneficiar.

"De asemenea, menţionăm că în data 23.11.2018 ISU Bucureşti - Ilfov a aplicat constructorului o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de şantier pentru acest obiectiv. Sancţiunea a fost aplicată în conformitate cu prevederile articolului 19, litera Q din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 6.6.5 din Normativul tehnic nr. C300/1994 de prevenire şi stingere a incendiilor pe durata executării lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora", se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, ISU Bucureşti-Ilfov susţine că a înştiinţat Mitropolia Munteniei şi Dobrogei –Arhiepiscopia Bucureştilor că, în condiţiile date, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranţa participanţilor, prin două adrese adresele transmise pe 22 şi 23 noiembrie 2018.

"Întrucât, din punct de vedere tehnic, construcţia nu este finalizată, iar în preajma acesteia este organizat un şantier care nu poate asigura 100% condiţii de siguranţă pentru un număr foarte mare de
participanţi, MAI a dispus mobilizarea unui număr mare de echipaje de pompieri, salvatori SMURD, jandarmerie şi poliţie care vor acţiona în zonă, pentru prevenirea oricărei situaţii de risc pentru populaţie", precizează ISU Bucureşti Ilfov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO