Eveniment

Italia a depăşit 1.000 de infectări cu COVID în 24 de ore. Sardinia e regiunea cea mai afectată

Italia a depăşit 1.000 de infectări cu COVID în 24 de...

Autor: Anca Mihai

23.08.2020, 00:02 820

Italia a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 1.000 de cazuri de infectări cu COVID-19, iar trei persoane au decedat.

Ministerul Sănătăţii din Italia anunţă, sâmbătă, că numărul victimelor de coronavirus a ajuns la 35.430.

Totalul persoanelor testate pozitiv este de 17.503 dintre care 924 sunt internate în spital, cu simptome.

La ATI sunt 64 de bolnavi, iar restul urmează terapia la domiciliu. Campania testării în masă se desfăşoară de o săptămână, în special în principalele aeroporturi ale Italiei pentru persoanele care se întorc din Spania, Malta, Grecia şi Croaţia.

La nivel naţional, insula Sardinia a înregistrat o explozie de cazuri o dată cu sosirea turiştilor, ajungând la 26 de localnici, în ultimele 24 de ore.

Dintre aceştia şase sunt angajaţi ai unui local care aparţine lui Flavio Briatore, fost team manager din Formula 1 pentru echipele Benetton şi Renault.

Pentru că mai mulţi tineri care şi-au petrecut vacanţa în Sardinia au fost testaţi pozitiv o dată ajunşi la Roma, guvernatorul Regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, a decis să ceară Ministerului Sănătăţii testarea turiştilor înainte să urce pe navele care pleacă din porturile Sardiniei.

La rândul lui, guvernatorul Regiunii Campania, Vincenzo de Luca, a anunţat că va cere restricţii de intrare în regiunea pe care o conduce dacă numărul de cazuri continuă să crească în Italia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO