Eveniment

Italia a depăşit pragul de 3 milioane de infectări cu Sars-Cov-2

Italia a depăşit pragul de 3 milioane de infectări cu...

Autor: Andreea Tobias

06.03.2021, 08:11 65

Italia a depăşit pragul de 3 milioane de infectări cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei. Vineri au apărut 24.036 cazuri noi, ducând infectările la 3.023.129. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 99.271 de persoane au murit de la începutul epidemiei.

Sunt 2.525 de pacienţi în terapie intensivă pentru Covid-19 în Italia, cu 50 mai mulţi decât joi. În secţiile spitalelor sunt internaţi 20.374 de persoane, o creştere de 217 de persoane faţă de joi, conform ANSA.

Preşedintele Institutului Superior de Sănătate Silvio Brusaferro a spus că infectările sunt în creştere şi că apar în principal la nivel de familii.

„Ne apropiem de pragul de alarmă de 250 de cazuri la 100 de mii de locuitori, care necesită măsuri în timp util. Acest prag a fost depăşit în 5 regiuni, iar altele îl vor depăşi curând”, a adăugat preşedintele ISS: „Trebuie să intervenim în timp util şi radical pentru a limita răspândirea visurului”.

Un oficial în Ministerul Sănătăţii, Giovanni Rezza, a adăugat că varianta braziliană a fost prezentă în mai mult de 4% din tulpinile izolate în Italia: „Ne îngrijorează. Trebuie să facem un efort mai mare pentru a limita răspândirea. Am invitat toate regiunile în care este prezentă tulpina să aplice restricţii mai dure. Momentul este critic în ceea ce priveşte tendinţa epidemiei, dar putem interveni cu promptitudine”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO