Eveniment

Italia dezvoltă un nou test rapid care identifică trei tulpini COVID-19 în doar două ore

Italia dezvoltă un nou test rapid care identifică trei...

Autor: Mediafax

08.02.2021, 18:34 79

Un test rapid este dezvoltat în Italia, care, în doar două ore, permite identificarea celor trei tulpini ale virusului Sars-CoV-2 aflate în circulaţie.

Testul rapid ar putea fi disponibil în toate laboratoarele care fac teste Covid la sfârşitul lunii februarie, conform agenţiei Ansa.

„Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvenţierea materialul genetic atât pentru a confirmarea definitivă, cât şi pentru a identifica tulpinile noi: britanică, braziliană şi sud-africană", a declarat virologul Francesco Broccolo.

Contrar testului dezvoltat la început şi bazat pe o tehnologie brevetată, noul test a fost dezvoltat de Broccolo însuşi cu o companie italiană şi se bazează pe o modificare a tehnicii de reacţie în lanţ a polimerazei (PCR).

Denumită PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutaţiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO