Eveniment

Italienii sunt supăraţi pe decizia autorităţilor române de a-i plasa în carantină pe românii care se întorc din Italia

Italienii sunt supăraţi pe decizia autorităţilor...
26.02.2020, 00:00 652

Confederaţia italiană a Cultivatorilor (Coldiretti) a denunţat marţi decizia autorităţilor din România de a-i plasa în carantină pe românii reveniţi din nordul Italiei, catalogând măsura drept „unilaterală“, „antieuropeană“ şi „antiitaliană“, în contextul în care românii reprezintă comunitatea de imigranţi cea mai numeroasă care lucrează în domeniul agricol în Italia, potivit Mediafax.

Asociaţia Coldiretti a criticat decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din regiunile italiene Lombardia şi Veneto, unde se înregistrează focare ale virusului Covid-19. Cultivatorii italieni cred că măsurile restrictive adoptate de România riscă să afecteze activităţile agricole în Italia.

„Este vorba de o măsură restrictivă unilaterală, antieuropeană şi antiitaliană, adoptată în afara cadrului comunitar şi, în mod paradoxal, de o ţară care este un mare beneficiar de fonduri europene“, a declarat Ettore Prandini, preşedintele Confederaţiei italiene a Cultivatorilor Direcţi (Coldiretti).

Autorităţile române au decis plasarea în carantină pentru 14 zile a românilor care se întorc din Italia din zonele afectate de  coronavirus. Şapte persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului, iar până acum s-au înregistrat 288 de cazuri de infectare cu noul virus gripal. Cele mai multe cazuri se înregistrează în regiunile Lombardia şi Veneto, dar au fost semnalate infecţii şi în Sicilia, Toscana şi Liguria. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO