Eveniment

Jamie Oliver a găsit o comoară de peste un milion de lire sterline în subsolul noului său restaurant

Jamie Oliver a găsit o comoară de peste un milion de lire sterline în subsolul noului său restaurant

Foto: AFP

Autor: Oana Ghita

15.02.2012, 15:15 11497

Celebrul maestru bucătar Jamie Oliver a găsit o comoară de peste un milion de lire sterline în subsolul celui mai nou restaurant al său, dar şi înregistrări originale ale trupei rock New Order, informează contactmusic.com.

Celebrul maestru bucătar vrea să transforme o veche bancă din Manchester în restaurant şi, în timpul lucrărilor de reabilitare, muncitorii au descoperit seifuri din 1935. După ce au încercat în zadar să-i găsească pe proprietarii seifurilor, oficialii Băncii Angliei au deschis cutiile, în care au descoperit mii de dolari, bijuterii şi benzi cu înregistrări originale ale trupelor Joy Division şi New Order.

Potrivit unei surse, într-unul dintre seifuri era chiar şi o armă.

Toate obiectele şi întreaga sumă de bani au fost predate trezoreriei, iar restaurantul urmează să fie deschis marţi seară.

Cunoscutul bucătar Jamie Oliver a scris numeroase cărţi de bucate, a realizat serii televizate, colaborări cu BBC şi Channel 4, difuzate în peste 50 de ţări. În "Happy Days with the Naked Chef", ca parte a unui turneu de show-uri live, Jamie a gătit în faţa unor arene pline de fani. El a fost invitat de Tony Blair să gătească o cină la reşedinţa oficială din Downing Street nr. 10, iar cu ocazia zilei de naştere a reginei Elisabeth a II-a, a fost decorat cu titlul de Membru de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic.

El a lansat lanţul de restaurante non-profit Fifteen (Londra, Amsterdam, Melbourne, Cornwall), cu scopul de a educa şi oferi slujbe în industria alimentară tinerilor dezavantajaţi.

În România, cărţile lui Jamie Oliver sunt publicate în exclusivitate de Curtea Veche Publishing. La această editură au apărut până în prezent "La masă cu Jamie" (2006), "Cu Jamie în Italia" (2006),

"Să gătim cu Jamie" (2007) şi "Acasă la Jamie - Găteşte-ţi o viaţă frumoasă!" (2008). Cărţile s-au vândut în peste 70.000 de exemplare. Totodată, emisiunile lui Jamie Oliver au fost difuzate pe TVR 2 şi Naţional TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO