Eveniment

Jandarmeria: Nu sunt tunuri de apă în Piaţa Victoriei

Jandarmeria: Nu sunt tunuri de apă în Piaţa Victoriei

Autor: Departamentul Social

10.08.2019, 19:10 81

Reprezentanţii Jandarmeriei au transmis că nu sunt tunuri de apă în Piaţa Victoriei, aşa cum s-a vehiculat în mediul online, iar numărul mare de echipaje din zonă este justificat de anunţul făcut de organizatorul protestului, care vorbea de un sfert de milion de participanţi.

"Până în acest moment nu au fost incidente care să impună măsuri deosebite. Şi în Piaţa Piaţa Revoluţiei avem efective. În mediul online au fost vehiculate informaţii...prezenţa unor maşini ale jandarmeriei, parcate pe străzile adiacente. Cum vă spuneam încă de dimineaţă, organizatorul manifestaţiei a anunţat un număr destul de mare de persoane. Este firesc să avem efective suficiente penru a gestiona măsuri de ordine publică pe o suprafaţă mare, cu număr mare de persoane. Asta nu înseamnă că dispozitivul nostru are rolul de a intimida pe cineva", a declarat Georgian Enache, reprezentantul Jandarmeriei Române.

"Tot în mediul online s-a vehiculat că au fost aduse tunuri cu apă. Nu sunt tunuri cu apă în piaţă. Sunt la sediul unităţilor. Sunt în locuri unde stau în mod frecvent, nu sunt în misiuni. În cazul în care vor fi, şi nu vrea nimeni să fie folosite, vă anunţăm din timp",a mai spus acesta.

Tommy Tomescu, dentist în Londra, cel care, prin Asociaţia „Diaspora pentru România” " a cerut autorizaie pentru protest, a anunţat că aşteaptă 250.000 de oameni la eveniment.

La ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei sunt câteva mii de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO