Eveniment

Jandarmeria susţine că a aplicat zeci de amenzi după protestele de sâmbătă seara din Bucureşti

Jandarmeria susţine că a aplicat zeci de amenzi după...

Autor: Dorin Oancea

03.10.2021, 10:47 34
 

Jandarmeria susţine a aplicat zeci de sancţiuni contravenţionale după protestele care au avut loc sâmbătă seara în Bucureşti, la Universitate, în Piaţa Victoriei şi la Palatul Cotroceni. 

 

„Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale până la această oră, pentru că asta prevede legea să facem. În primul rând trebuie să discutăm despre sancţiuni contravenţionale pentru organizatorii adunărilor publice de aseară, de asemenea, trebui să avem în vedere că marşurile sunt interzise în actualul context epidemiologic şi noi am avut de-a face cu un marş, deci vom plaixca sancţiuni contravenţionale şi pentur acest lucru”, a declarat la Digi24 Alexandru Iacob, purtător de cuvânt la Jandarmeria Bucureşti.

Iacob nu a precizat numărul exact şi valoarea sancţiunilor. „Încă se lucrează la asta, încă vizionăm imaginile operative pentru a vedea gravittatea încălcării legilor. Organizatorii riscă amenzi între 2.000 şi 10.000 de lei, iar participanţii între 500 şi 2500 de lei”, a spus oficialul.

„Nu ne dorim evenimente cu număr mare de participanţi pentru că în actualul context epidemiologic ele reprezintă un pericol, dar totuşi ar fi corect să mulţumim tuturor participanţilor care au înţeles să manifesteze paşnic şi să cooperze cu forţele de ordine”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Cîteva mii de persoaane au protestat sâmbătă în Capitală, solicitând ridicarea stării de alertă, renunţarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunţarea la folosirea certificatului verde, precum şi menţinerea unităţilor de învăţământ deschise, fără constrângeri, dar şi accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unităţi Covid. O altă revendicare a aprivit plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO