Eveniment

Jandarmii perchezitioneaza grupurile suspecte care merg spre Universitate. Tinerii din Campusurile Universitare au juns in Piata Universităţii

Jandarmii au organizat filtre la gurile de ieşire de la metrou pentru a verifica persoanele care ar putea deţine materiale pirotehnice

Autor: Iulian Anghel, Adrian Voicu

16.01.2012, 20:08 543

În jur de 1.000 de oameni sunt la acest moment în Piaţa Universităţii, la ora 21.30.

Grupuri de oameni continuă să vină în piaţă. Noaptea pare calmă. Dar jandarmii percheziţionează grupurile care se îndreaptă spre Piaţa Universităţii. Sunt echipaţi de luptă, cu o diferenţă: faţă de aseară, îşi ţin căştile legate la centură.

Sunt foarte multe ambulanţe, sunt cel putin zece în faţa Ministerului Agriculturii. Sunt maşini de pompieri şi dube ale Jandarmeriei.

Dezastrul de aseară este încă vizibil. Refugiile de autobuz sunt sparte pe Magheru. Străzile lăturalnice, cele care dau în marile bulevarde sau în pieţele centrale - Universităţii şi Rosetti - sunt păzite atent de jandarmi.

Pe trotuar sau peluze, în faţă la Intercontinental, mulţimea îi cere demisia preşedintelui Traian Basescu, iar ştirea că 500 de studenţi din campusurile universitare Grozăveşti şi Regie vin la Universitate este primită cu aplauze. Manifestanţii sunt de toate vârstele. Dar sunt calmi.

ORA 20:08 Jandarmii au organizat filtre la gurile de ieşire de la metrou Universitate pentru a verifica dacă există persoane care au asupra lor materiale pirotehnice, arme albe sau alte obiecte contondente după ce oficialii au aflat că suporteri ai echipelor Steaua şi Dinamo au stabilit ora la care se vor aduna în Centrul Capitalei, informează Pro TV.

În Piaţa Universităţii protestează în acest moment aproximativ 800 de persoane care protestează paşnic, deşi un bărbat a fost reţinut după ce mai multe persoane au aruncat cu petarde pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO