Eveniment

Japonia se teme de un dezastru nuclear după o explozie la una din cele mai mari centrale. Vezi aici explozia - VIDEO

Japonia se teme de un dezastru nuclear după o explozie la una din cele mai mari centrale. Vezi aici explozia - VIDEO
12.03.2011, 10:59 132

Japnia se luptă să evite un dezastru nuclear după o explozie launa din cele mai mari centrale din ţarăprovocată de valul tsunamigenerat de cutremurul produs vineri dimineaţă, scrie TheTelegraph.

O explozie puternică s-a auzit vineri dimineaţă la centralanucleară Fukushima 1, situată la 225 de kilometri de Tokyo. Câţivamuncitori au fost răniţi, conform primului bilanţ. Populaţia dinregiune fusese evacuată cu câteva ore înainte.

Surse guvernamentale au declarat că explozia a avut loc sâmbătă,în jurul orei locale 16.00 (9.00, ora României), iar Tokyo ElectricPower (TEPCO), operatorul centralei, a precizat că explozia a avutloc după o replică seismică, aceasta determinând şi prăbuşireaclădirii, potrivit Mediafax.10:30 - Clădirea reactorului de lacentrala nucleară Fukushima s-a prăbuşit

Acoperişul şi zidurile clădirii reactorului de la centralanucleară Fukushima s-au prăbuşit, la scurt timp după ce în zonă afost auzită o explozie, a anunţat televiziunea japoneză NHK.

Deasupra centralei este vizibil un nor de fum alb, iar mai mulţiangajaţi au fost răniţi, conform presei japoneze.

Surse guvernamentale au declarat că explozia a avut loc sâmbătă,în jurul orei locale 16.00 (9.00, ora României), iar Tokyo ElectricPower (TEPCO), operatorul centralei, a precizat că explozia a avutloc după o replică seismică, aceasta determinând şi prăbuşireaclădirii.

10:07 - Explozie la centrala nucleară Fukushima 1

O explozie a fost auzită, sâmbătă, la centrala nucleară japonezăFukushima 1, iar deasupra zonei este vizibil un nor de fum alb, aanunţat agenţia niponă Jiji.

Nivelul de radioactivitate în zonă este de 20 de ori mai maredecât cel normal, a precizat televiziunea japoneză NHK, adăugând cămai mulţi angajaţi au fost răniţi în urma incidentului.

Un purtător de cuvânt al companiei Tokyo Electric Power (TEPCO)a precizat însă că procesul de fuziune nu a fost declanşat, iarcompania încearcă să obţină o creştere a nivelului apei pentrurăcirea reactorului numărul 1.

După cutremurul devastator produs vineri în Japonia, sistemul derăcire al reactorului 1 de la Fukushima a înregistrat mai multedefecţiuni, urmate de o creştere anormală a presiuniiinterne.Citiţi mai mult despre scurgerile radioactive din Japoniape www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO