Eveniment

Jean Valvis, proprietarul Aqua Carpatica şi al vinurilor Sâmbureşti, ar putea deschide un spital privat în România. „E clar că trebuie să îi întorci ceva societăţii, nu poţi sta bogat şi fericit, iar oamenii de lângă tine să fie săraci, nefericiţi şi bolnavi”

Autor: Alex Ciutacu

25.01.2019, 18:18 4685

Jean Valvis, antreprenorul care deţine pe piaţa locală Aqua Carpatica şi vinurile Sâmbureşti, a dat de înţeles în cadrul emisiunii de business ZF Live de vineri, că ar vrea să deschidă o unitate în domeniul medical.

„Pe lângă educaţie, este o altă nevoie aici în societate. Vreau să fac o unitate în domeniul medical, în domeniul bolilor, un spital”, spune Valvis.

Acesta susţine că este sănătatea şi educaţia sunt domenii în care trebuie investit pentru ca România să nu îşi piardă doctorii, IT-iştii şi alţi oameni calificaţi.

„Consider că este un subiect care doare ţara. Şi ar trebui să fie imediat politici care să gestioneze plecarea oamenilor din ţară. Să facem cumva să nu pierdem doctorii. IT-iştii, ei sunt bani investiţi din bugetul românesc şi care pleacă în alte pieţe”.

Antreprenorul a mai construit pe piaţa locală brandul de apă minerală Dorna şi brandul de lactate La Dorna. Pe primul la vândut către Coca-Cola, în timp ce pe al doilea l-a vândut către francezii de la Lactalis.

Fiind acum în stadiul de consolidare cu alte două branduri, Aqua Carpatica şi Sâmbureşti, el susţine că trebuie să dai ceva înapoi societăţii.

„E clar că trebuie să îi întorci ceva societăţii, nu poţi sta bogat şi fericit, iar oamenii de lângă tine să fie săraci, nefericiţi şi bolnavi. Asta nu are sens în nicio religie , în niciun context, nicăieri. De aceea trebuie făcut ceva şi la nivel privat (n.red: în domeniul sănătăţii)”, adaugă Valvis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO