Eveniment

Johnson & Johnson cere autorizarea vaccinului său în SUA. O singură doză a vaccinului s-a dovedit eficientă în 66% de cazuri în prevenirea Covid-19

Johnson & Johnson cere autorizarea vaccinului său în...

Autor: Mediafax

05.02.2021, 11:00 154

Conform Wall Street Journal, solicitarea J & J vine după publicarea rezultatelor unui studiu clinic internaţional, conform căruia o singură doză a vaccinului s-a dovedit eficientă în 66% de cazuri în prevenirea bolii Covid-19 moderate şi severe. În studiul făcut în SUA, vaccinul a avut o eficienţă de 72%.

Eventuala autorizare a vaccinului J & J ar putea duce la o campanie de vaccinare în masă din SUA, în condiţiile în care blocajele în distribuţia celor vaccinurilor Pfizer şi Moderna au dus la un ritm mai lent al vaccinărilor decât cel aşteptat.

Vaccinul J & J ar putea simplifica procedurile, deoarece este administrat într-o singură doză. De asemenea, vaccinul J & J poate fi păstrat la temperaturi mai ridicate pentru o perioadă mai lungă decât primele două vaccinuri.

Compania din New Brunswick, New Jersey, se aşteaptă să aibă la dispoziţie milioane de doze imediat după autorizare, au spus oficialii federali. Compania se aşteaptă să producă peste un miliard de doze în total în acest an, la nivel global.

Guvernul SUA a cumpărat deja 100 de milioane de doze de la J&J.

FDA (Food and Drug Administration) are programată o şedinţă din 26 februarie. Dacă FDA urmează acelaşi calendar ca şi pentru primele două vaccinuri, ar putea ajunge la o decizie cu privire la vaccinul J & J până la sfârşitul lunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO